Ce trebuie să mănânci pe caniculă

19 iulie 2017   Psihologie

Căldura excesivă poate fi extrem de greu de suportat, mai ales că de cele mai multe ori îţi taie pofta de mâncare, te moleşeşte şi-ţi creează disconfort.

Alimentaţia este una dintre modalităţile în care îţi poţi păstra organismul viguros, sănătos şi puternic.

Dacă pentru unele persoane reprezintă o adevărată temă de dezbatere ce pleacă de la numărul de calorii acumulate şi consumate, pe perioada verii este necesar să consumi anumite produse care să te ajute să combaţi disconfortul termic mai ales.

  În plus, este necesar să te hidratezi corespunzător, să porţi haine aerisite şi în culori deschise şi să eviţi să circuli prin oraş când soarele arde cel mai tare. Mai ales dacă faci parte din categoria persoanelor ce suferă de anumite afecţiuni cardiace precum hipertensiunea arterială. 

Fibrele sunt secretul alimentaţiei echilibrate

Fibrele consumate mai ales dimineaţa vor contribui într-o manieră substanţială la o bună activitate a sistemului digestiv, în felul acesta vei evita senzaţii neplăcute precum balonarea sau constipaţia. Este necesar de precizat faptul că apa este cel mai important element care contribuie la buna lor desfăşurare în organismul uman.

În felul acesta un bol cu cereale integrale cu 150 de grame de iaurt, câteva fructe de pădure sau nuci, alune, migdale crude, reprezintă varianta cea mai bună pentru a-ţi începe ziua plin de energie. 

Cu cât alimentele consumate pe perioada caniculară sunt mai uşor de digerat cu atât digestia va fi mai uşor de realizat şi senzaţia de disconfort creată de mâncărurile grele va dispărea.

Află ce alimente trebuie să mai incluzi în dieta anticaniculă pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: simplebites.net

Mai multe