Cea mai bună cereală pentru siluetă şi sănătate

26 mai 2015   Psihologie

Dintre toate cerealele, sorgul are cele mai multe beneficii asupra corpului. Deoarece abundă în fibre dietetice, sorgul previne afecţiuni precum diareea, constipaţia şi durerile abdominale. Însă beneficiile nu se opresc aici.

Inhibă apariţia cancerului

În compoziţia sorgului se găsesc cantităţi mari de antioxidanţi care nu permite radicalilor liberi să transforme celulele sănătoase în celulele cancerigene. Astfel,riscul de a suferi de cancer se reduce la minimum. 

Menţine sănătatea inimii

Fibrele care se găsesc în sorg au un rol major în organism,şi anume reduc colesterolul „rău” din corp. Acesta este unul dintre factorii principali care declanşează afecţiuni cardiace periculoase,precum infarctul.

Indicată persoanelor care au intoleranţă la gluten

Dacă ai alergie la gluten,poţi consuma cu încredere sorg deoarece nu îţi va da simptome precum inflamaţii,probleme gastrointestinale ori greaţă.

Controlează diabetul

Sorgul conţin din plin taninuri care,la rândul lor,conţin enzime ce opresc absorbţia amidonului în corp. Astfel,nivelul insulinei se menţine la parametri normali,la fel ca şi cel al glucozei. Acest proces este extrem de important pentru pacienţii care suferă de diabet.

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină

Dintre mineralele esenţiale corpului,sorgul abundă în fier,cupru,magneziu şi calciu. Cu cât cantitata de fier din corp este mai mare,cu atât ajunge mai mult sânge la ţesuturi,muşchi şi organe. Acest lucru este posibil deoarece cuprul stimulează absorbţia fierului în organism,la fel cumm magneziul ajută la o mai bună absorbţie a calciului.

Mai multe