Ceaiul de scorţişoară: băutura care stimulează metabolismul

27 aprilie 2017   Psihologie

Ingredientele naturale sunt excelente pentru a ţine sub control anumite afecţiuni, dar şi pentru a pierde în greutate. Scorţişoara şi mierea sunt două dintre ele.

Reţeta ceaiuluiAi nevoie de:

-2 linguriţe de scorţişoară Ceylon

-1 lingură de miere

-250 ml de apă

Citeşte şi:Accelerează-ţi metabolismul,fără dietă!

Mod de preparare:

Începe prin a pune apa la fiert într-un ibric.

Pune cele două linguri de scorţişoară într-o ceaşcă şi adaugă apa. Amestecă în ea cu o lingură şi acoper-o cu o farfuriuţă. Se lasă la răcit 15 minute. La final se adaugă mierea.

Dacă mierea se pune în apa fierbinte,aceasta îşi va pierde din calităţi. Aşadar,cel mai bine este să fie adăugată când ceaiul sau orice alt lichid este călduţ. Astfel,te vei bucura de toate beneficiile pe care le conţine.

Cât de des ar trebui să bei băutura pe bază de scorţişoară şi miere?

Se bea dimineaţaînainte de micul dejun şi seara după ce ai mâncat.

Citeşte şi:Alimente care îţi încetinesc metabolismul

Pentru acest ceai este recomandată scorţişoara Ceylon măcinată,deoarece celălalt soi de scorţişoară-Cassia,favorizează retenţia de lichide din organism şi ar putea afecta persoanele cu probleme hepatice.

Credit foto:www.karmakisses.com

Mai multe