Ceaiul verde şi cerealele integrale echilibrează glicemia

16 noiembrie 2012   Psihologie

Noi cercetări făcute în domeniul nutriţiei au demonstrat că alături de alimente care conţin amidon – covrigi, cereale integrale, pâine prăjită – ceaiul verde poate să reducă nivelul de zahăr din sânge.

O echipă de nutriţionişti,profesori la Universitatea Pennsylvania SUA,a făcut teste pe cobai privind efectele ceaiului verde. Pe parcursul cercetării,s-a observat că o combinaţie de ceai verde cu alimente cu amidon scade glicemia.

Potrivit ediţiei online a Sciencedaily.com,doza pe care au folosit-o nutriţioniştii corespunde la om cu jumătate de cană cu ceai verde,care s-a dovedit a avea beneficii extraordinare,datorită unei substanţe chimice conţinute,galat de epigalocatechină (EGCG):

-scăderea glicemiei

-fluidizarea sângelui

-stoparea răspândirii virusurilor care produc răceală sau gripă

Substanţa aceasta din ceaiul verde acţionează cu un plus de eficienţă alături de amidon. Cum? O enzimă numită alfa amilază,care este eliberată la nivelul gurii şi al pancreasului,transformă amidonul în glucoză. EGCG,substanţa din ceaiul verde,inhibă tocmai acest proces şi reduce activitatea alfa amilazei cu 34%,implicit şi glicemia.

Cercetarea nutriţioniştilor americani încurajează pe cei care ştiu că au un nivel ridicat al glicemiei să includă în meniul de la masa de dimineaţă ceaiul verde şi cerealele,pâinea prăjită,covrigii.

Atenţie!

Tot nutriţioniştii care au realizat studiul atrag atenţia că nu trebuie adăugat zahăr în ceaiul verde,pentru că anulează efectul ceaiului de scădere a nivelului de glucoză.

Mai multe