Ceaiul verde vs ceaiul negru
Ceaiul verde şi cel negru sunt obţinute din aceeaşi plantă, doar că există câteva diferenţe semnificative între ele. Cercetările demonstrează că exista beneficii asupra sănătăţii, similare în aproape fiecare ceai.
Iată ce trebuie să ştii despre ceaiul verde:
Ceaiul verde preparat din frunzele acestuia nu sunt fermentate şi,prin urmare,nu trec prin procesul de oxidare la care ceaiul negru este supus,ceea ce îl face bogat în antioxidanţi,care sunt cunoscuţi că ajută în lupta împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Ceaiul verde conţine o pătrime de cofeină,jumătate din cât are cafeaua,ceea ce îl face mai sănătos.Este cunoscut pentru beneficiul pe care îl are în procesul de slăbit. Ceaiul verde este potrivit pentru pauzele de după-amiază şi meditaţia de seară. Este mai puţin acid şi ajută la eliminarea alimentelor care nu sunt benefice pentru organism. Ceaiul verde organic pur are un efect detoxifiant,oferind strălucire pielii şi amplificând puternic metabolismul şi imunitatea.Pentru a prepara o ceaşcă de ceai gustoasă foloseşte 220 ml de apă la 80° C. Adaugă două grame de frunze de ceai verde şi lasă-le să stea trei minute,după care îl poţi servi. Nu adăuga nimic altceva.
Iată ce trebuie să ştii despre ceaiul negru:
Ceaiul negru îşi pierde antioxidanţii pe care îi conţine în timpul procesului de fermentare. Prin urmare,ceaiul verde este mai bun decât
,în ceea ce priveşte calitatea şi cantitatea sa de antioxidanţi. Ceaiul negru conţine o treime din cantitatea de cofeină,faţă de câtă conţine cafeaua.
Acesta hidratează organismul şi întăreşte sistemul imunitar cu antioxidanţi de combatere a bacteriilor,ajută la pomparea fluxului de sânge de la nivelul creierului şi în plus,îmbunătăţeşte concentrarea. Ceaiul negru şi
sunt mai acide,faţă de ceaiul verde. Combinaţia ceaiului negru cu puţin suc de lămâie ajută la scăderea acidităţii din stomac.
Pentru un ceai negru gustos foloseşte 220 ml de apă la 100° C. Adaugă două grame de frunze de ceai negru şi lasă-le să facă infuzie patru minute,după care poţi să-l serveşti. Opţional,ai putea adăuga lămâie,zahăr,smântână sau lapte.
NOTĂ:Nu amesteca ceaiul verde cu cel negru. Sunt două tipuri diferite de ceai. Ceaiul verde este delicat şi în contact cu apa clocotită poate arde frunzele,distrugând proprietăţile sale şi pierderea aromei. Toarnă sau prepară ceai numai în cupe şi ceainice curate,uscate şi calde.