Ceaiuri cu gust de Sărbători
De Crăciun casa miroase a cozonac şi a vin fiert, însă, pe lângă aceste arome, de multe ori ne bucurăm să simţim iz de scorţişoară, portocală sau măr copt. Răsfaţă-ţi simţurile cu o selecţie de ceaiuri speciale pentru sărbătorile de iarnă.
Ceai de chimen
Ai nevoie de o linguriţă de chimen,un cubuleţ de zahăr brun,2-3 boabe de ienibahar şi un pliculeţ de ceai verde. Pune la infuzat într-o cană de apă opărită ienibaharul cu chimenul şi ceaiul verde şi acoperă 10 minute. După acest timp,adaugă zahărul brun şi serveşte ceaiul cald. Este foarte bun pentru digestie,fiind foarte potrivit după mesele copioase. Reglează tranzitul intestinal,combate gazele şi stimulează pancreasul.
Citeşte şi:Reţeta zilei:Prăjitură din foi umplute cu frişcă şi nucă
Ceai de portocale
Pentru a prepara acest ceai ai nevoie de coaja de la o portocală pe care o tai în bucăţi mici şi o laşi la uscat peste noapte. Apoi,pui coaja într-o cană şi torni peste ea 250 ml de apă fierbinte. Acoperi şi laşi la infuzat 10-15 minute. Strecori şi savurezi licoarea ca atare sau îndulcită cu puţin zahăr. Ceaiul este excelent în perioada friguroasă,deoarece este bogat în vitamina C,ceea ce ajută la întărirea sistemului imunitar şi la ameliorarea simptomelor răcelii şi ale gripei.
Ceai de lămâie şi miere
Ai nevoie de sucul de la o jumătate de lămâie,câteva bobiţe de merişor,o linguriţă de miere. Amestecă zeama de lămâie cu merişorul într-o cană şi toarnă peste ele apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute apoi amestecă mierea de albine. Ceaiul nu trebuie strecurat,deoarece fructele sunt foarte bune chiar şi după infuzie. Ceaiul te ajută să ţii la distanţă virozele şi să te menţii în formă de sărbători. În plus,este cea mai plăcută modalitate de a te încălzi după ce vii de la colindat.
Citeşte şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun
Ceai de scorţişoară cu măr
Ai nevoie de un măr curăţat de caseta de seminţe şi tăiat felii,1-2 beţe de scorţişoară şi un cub de zahăr brun. Pune mărul la fiert în 250 ml de apă. După ce fructul s-a înmuiat,strecoară şi toarnă lichidul peste scorţişoară într-o cană. Acoperă şi lasă să se infuzeze 5-10 minute. Adaugă zahărul şi bucură-te de gustul inconfundabil al scorţişoarei şi al mărului. Pe lângă mirosul şi gustul inconfundabile,acest ceai este un bun detoxifiant,perfect pentru perioada aceasta,în care mesele sunt încărcate cu bucate nu tocmai… uşoare.