Cei mai puternici inamici ai cancerului ovarian

31 octombrie 2014   Psihologie

Ceaiul şi sucul de portocale pot reduce riscul apariţiei cancerului ovarian cu o treime. Specialiştii au identificat un compus care se găseşte în ambele băuturi şi despre care spun că protejează împotriva bolii.

Consumul de ceai şi suc de portocale ar putea scădea riscul ca femeile să dezvolte cancerului ovarian,susţin cercetătorii. În urma unui studiu realizat pe 30 de ani,specialiştii au constatat că există în ceai şi în sucul de portocale compuşi care protejează împotriva multor afecţiuni.

Cancerul ovarian este cunoscut şi sub numele de „ucigaşul tăcut“,deoarece femeile sunt,de multe ori,diagnosticate prea târziu pentru ca tratamentul să dea rezultate. Boala afecteazaă aproape 7.000 de femei pe an în Marea Britanie şi ucide mai mult de 4.000.

Citeşte şi:

 Alăptatul reduce riscul de cancer ovarian

Când ai un risc crescut de cancer ovarian

Oamenii de ştiinţă britanici,care au studiat dietele a peste 170,000 de femei cu vârste cuprinse între 25-55 de mai bine de trei decenii,au constatat că cei care au consumat alimente bogate în antioxidanţi,inclusiv ceai,vin roşu,mere şi citrice,au un risc mult mai mic de a dezvolta tumori ovariene.

Potrivit Jurnalului American de Nutriţie Clinică,şansele de a se îmbolnăvi de cancer ovarian au scăzut cu până la 31% pentru femeile care au consumat regulat ceai şi cu 21% pentru cele care au băut cantităţi mari de sucuri de fructe citrice.

Profesorul Aedin Cassidy,de la Norwich Medical School a declarat că ceaiul şi sucurile de fructe citrice sunt uşor încorporate în dietă şi că,odată ce sunt consumate,aceste alimente ar putea avea un impact asupra reducerii apariţiei cancerului ovarian.

Mai multe