Cel mai sănătos mic dejun: curăţă colonul şi elimină toxinele într-o lună

15 aprilie 2016   Psihologie

Considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun nu trebuie să lipsească în nicio zi. După perioada de repaus din timpul nopţii, organismul are nevoie de alimente care să-i ofere energie. De aceea, este foarte important să alegi produse care să reducă senzaţia de foame şi să aibă beneficii pentru sănătate.

În timp ce dormi,metabolismul încetineşte. Singura modalitate de a-l accelera pentru a doua zi este să consumi un mic dejun sănătos la primele ore ale dimineţii. În felul acesta,organismul va arde calorii chiar de la începutul zilei. Dacă prima masălipseşte,corpul stocheză caloriile,formându-se grăsimile. Astfel,sunt şanse mari să te îngraşi,iar riscul apariţiei hipertensiunii arteriale,a bolilor de inimă şi a diabetului creşte.

Nutriţioniştii susţin că următoarea reţetă este cea mai sănătoasă şi mai delicioasă. Şi asta pentru că este bogată în vitamine şi minerale,care au un efect benefic asupra întregului organism şi,în plus,îţi lasă pielea şi părul fără cusur.Totodată,acest mic dejun te ajută să pierzi în greutate fără efort.

De ce ai nevoie

1 linguriţă de seminţe de in măcinate

1 cană (250 ml) de chefir

5-7 prune

2 linguri de fulgi de ovăz

1 linguriţă de pudră de cacao

1/2 banană

Cum prepari micul dejun

Într-un bol pune cacaua,fulgii de ovăz şi seminţele de in. Toarnă chefirul şi omogenizează bine ingredientele. Într-un alt vas toarnă peste prune 100 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul şi,după 10 minute,taie-le bucăţi potrivite şi adaugă-le în primul bol. Completează cu jumătatea de banană şi amestecă. Ţine-l la frigider.

Când trebuie să-l consumi

Micul dejun ar trebui să fie pregătit cu o noapte înainte şi consumat dimineaţa. În doar o săptămână,vei vedea primele rezultate. Este posibil ca unele persoane să simtă un discomfort abdominal în prima zi.

Mai multe