Cele două legume care luptă împotriva tumorilor canceroase
Studiile efectuate recent arată că un consum constant de broccoli şi năsturel ţine la distanţă tumorile canceroase.
Ce substanţe active se găsesc în compoziţia lor
Năsturelul abundă în vitamine şi minerale,în special în vitaminele K şi C,care cresc imunitatea organismului,asigură buna funcţionare a celulelor corpului şi previn deteriorarea ADN-ului.Pe de altă parte,broccoli conţine vitamina D,fibre şi trei tipuri de fitonutrienţi care asigură buna detoxifiere a organismului.Însă,aceste două legume au un beneficiu comun-luptă împotriva cancerului mamar,de colon şi e prostată,datorită glucozinaţilor,un tip de fitochimicale care produc nişte compuşi cunoscuţi sub numele de izotiocianaţo.Aceştia opresc semnalele pe care tumorile canceroase le trimit creierului,stopând astfel dezvoltarea lor.În plus,studii recente arată că atunci când sunt mestecate,aceste legume eliberează un tip de enzime care inhibă creşterea tumorilor canceroase.Testele de laborator efectuate pe şoareci arată că substanţele active din compoziţia acestor două legume au distrus celulele canceroase în mai puţin de 24 de ore.
De aceea,specialiştii recomandă fiecărei persoane să consume cât mai mult broccoli şi năsturel. Însă pentru a beneficia de efectele pozitive pe care le au legumele,este indicat să nu fie preparate la temperaturi ridicate,întrucât îşi pierd din proprietăţi.