Cele mai bune alimente pe care să le mănânci când eşti răcită

21 noiembrie 2014   Psihologie

Ca să treci mai repede peste o răceală este indicat să consumi următoarele alimente, care ajută corpul să se refacă mai repede.

Peşte-Somonul,codul şi tonul sunt alegeri bune pentru perioada în care te lupţi cu o răceală şi nu numai. Acizii graşi din compoziţa peştelui susţin sistemul imunitar şi combat în mod eficient bacteriile care au dus la apariţia răcelii sau gripe.Usturoi-Acest aliment este un puternic antibiotic natural care se recomandă în sezonul rece,când organismul este mai vulnerabil în faţa bacteriilor şi virusurilor. Substanţele din compoziţia usturoiului luptă împotriva simptomelor răcelii ca niciun alt aliment. Cel mai bine este să-l consumi ca atare.Ceai-Nici ceaiul nu trebuie să-ţi lipsească în perioada în care eşti răcită. O cană caldă cu ceai reglează temperatura corpului şi calmează gâtul. Dacă ai febră şi te doare în gât,bea 2-3 căni cu ceai de salvie,până când simptomele răcelii se ameliorează.Ciuperci-Acestea conţin antioxidanţi,potasiu,vitamine şi fibre. Toate aceste substanţe cresc imunitatea şi luptă împotriva răcelilor.Cartofi dulci-Dacă vrei să scapi mai repede de răceală sau să te fereşti de ea,consumă în mod constant cartofi dulci. Aceştia produc nişte compuşi care sunt convertiţi în organism în vitamina A,o substanţă esenţială pentru un corp fortifiat.

Mai multe