Cele mai bune alimente pentru micul dejun

9 mai 2018   Psihologie

Nu degeaba omleta la micul dejun a devenit un obicei alimentar respectat de foarte multe persoane. Există anumite alimente care, consumate la primele ore ale dimineţii, ne ajută să ne menţinem sănătoşi şi ne dau mai multă energie. Iată ce alimente ar trebui să incluzi în prima masă a zilei:

Apa

Apa nu este mâncare, dar este cel mai important macronutrient pentru organismul uman. După cele 6-8 ore de somn în care nu ai consumat niciun lichid, e ideal să-ţi începi ziua cu un pahar de apă pentru a ajuta organismul să se detoxifice.

Lămâi

Să adaugi câteva picături de suc de lămâie în acel pahar cu apă băut dimineaţa te va ajuta să ai o digestie mai bună. De asemenea, apa cu lămâie este o sursă excelentă de vitamina C, calciu, magneziu şi potasiu.

Ghimbir

De asemenea, puţin ghimbir adăugat în paharul de apă plată cu lămâie te va ajuta să întăreşti sistemul imunitar şi să scapi de migrene.

Afine

Include-le în micul dejun pentru a îmbunătăţi funcţiile cognitive şi cerebrale.

Seminţe de chia

Conţin cantităţi mari de Omega 3, precum şi fibre solubile. Ajută la reglarea glicemiei, fiind în acelaşi timp o proteină completă, dându-ţi energie pentru întreaga zi. În plus, conţin minerale esenţiale precum fier, zinc şi magneziu.

Banane

E o alergere bună, deoarece este consistentă şi acţionează ca un probiotic în organism, contribuind la înmulţirea bacteriilor benefice.

Migdale

Dincolo de faptul că asigură o cantitate bună de energie, migdalele au un rol important în reglarea colesterolului.

Ouăle

Ai grijă să fie bio, pentru că în caz contrar mai bine renunţi la ele. Ouăle sunt o sursă bună de proteine, vitamina B12, A, D, E, calciu şi fier.

Fulgi de ovăz

Sunt de departe cea mai bună alegere în materie de cereale pe care le poţi consuma la micul dejun. Pentru a te asigura că aceştia nu au efecte negative asupra organismului, alege fulgi de ovăz fără gluten.

Sugestie de mic dejun sănătos

Amestecă o banană cu 4 linguri de seminţe de chia, adaugă o cană de lapte de migdale, o jumătate de linguriţă de extract pur de vanilie şi puţină scorţişoară.

Ţine la frigider peste noapte. Dimineaţa, mai adugă puţin lapte de migdale şi câteva afine pentru un plus de savoare.

Mai multe