Cele mai bune combinaţii de alimente
Toate produsele alimentare sunt sănătoase, atâta timp cât nu sunt consumate în exces. Totuşi, există câteva alimente care parcă sunt făcute unele pentru altele. De aceea, a fost întocmită o listă cu cele mai bune combinaţii.
Iată care este lista cu alimentele care fac cea mai bună combinaţie:Măr şi ciocolată neagră
Această combinaţie dintre măr şi ciocolată neagră nu poate fi numită una tradiţională,dar merită încercată. Datorită catechinelor pe care le conţine mărul,şi antioxidantul din ciocolată,quercin,împreună ajută la întărirea sistemului imunitar,stimularea activităţii creierului,dar şi a inimii şi vaselor de sânge,reducând riscul de apariţie a cancerului.
Fulgi de ovăz şi suc de portocală
Cerealele şi portocala sunt o foarte bună sursă de fenoli. Acest lucru înseamnă că este stimulat sistemul digestiv,fiind eliminate mai uşor din organism toxinele şi deşeurile.
Pătrunjel şi lămâie
Pătrunjelul iubeşte citricile. Plus că,fierul pe care-l conţine verdeaţa are nevoie de vitamina C pentru a fi absorbit mai uşor de către organism. Vitaminele şi mineralele prezente în aceste două alimente sunt esenţiale pentru sistemul imunitar şi stimularea metabolismului.
Legume şi iaurt
Iaurtul conţine calciu,care este important pentru îndeplinirea funcţiilor digestive şi refacerea florei intestinale. Iar cea mai bună combinaţie este cu legume ca morcov sau ţelină,care sunt bogate în vitamine şi fibrele,şi care sunt un ajutor pentru organism,deoarece ajută la o mai bună absorbţie a calciului. Alege mereu iaurturile care nu conţin aditivi,conservanţi sau zahăr.
Avocado şi spanac
Aceasta este combinaţia preferată de dieteticieni. Spanacul conţine luteină,dar acest element nutritiv are un efect mai mare dacă este combinat cu grăsimile bune pe care le conţine fructul de avocado. Dacă te confrunţi des cu probleme digestive,încearcă această combinaţie de alimente.
Ceai verde şi lămâie
Dacă vrei să-ţi potoleşti setea şi să fii energică întreaga zi,bea o ceaşcă de ceaiverde cu lămâie. Acest ceai conţine catechine,care sunt responsabile de longevitate şi menţinerea imunităţii puternice. Şi dacă adaugi lămâie,care conţine vitamina C,beneficiile ceaiului vor fi duble.
Ulei de măsline şi roşie
Dacă vei întreba o persoană din Italia despre această combinaţie,va spune că este cea mai bună. Roşia este bogată în licopen,şi acest lucru înseamnă că va fi îmbunătăţită sănătatea sistemului cardiovascular. Mai mult,este prevenită ateroscleroza şi formarea de tumori maligne. Atunci când licopenul este consumat împreună cu grăsimile,el este absorbit mai uşor de către organism.
Alte combinaţii de alimente:
-Carnea de porc şi varza de Bruxelles;
-Roşia şi ficatul de porc/pasăre;
-Carne şi rozmarin.