Cele mai bune gustări pentru seară

25 octombrie 2011   Psihologie

Seara, simţi nevoia să te delectezi cu o gustare delicioasă? Nimic mai simplu! Optează pentru cele sărace în calorii. Brânza de vaci, grepfrutul, rodiile, dovleacul sunt doar câteva dintre ele.

Brânza de vaci îţi potoleşte foamea

Ţi se mai întâmplă să te culci târziu şi să ţi se facă foame,nu-i aşa? Nu-ţi face griji. Optează pentru lactatele dietetice. Brânza de vaci cu iaurt dietetic cu o felie mică de pâine neagră de secară îţi vor potoli foamea. Adaugă la acestea şi câteva feliuţe crocante de ardei gras roşu şi te vei bucura de o gustare de seară destul de hrănitoare.

Răsfaţă-te cu o pătrăţică de ciocolată neagră

Dacă ai poftă de ceva mai consistent atunci 20 de grame de ciocolată neagră sunt o modalitate generoasă de a te răsfăţa. Are puţine calorii şi un gust minunat. Mai mult,ciocolata neagră îţi protejează organismul de colesterolul „rău”,care se depune pe vasele de sânge şi-ţi afectează inima.

Rodiile scad pofta de dulce

În salate sau servite ca atare,seminţele de rodie sunt un izvor de sănătate (conţin multă vitamina C,vitamina B,potasiu…) şi  îţi potolesc pofta de dulce (seminţele sunt suculente au fibră,ceea ce le face să fie săţioase). În plus,sucul de rodie este indicat în alimentaţia gravidelor (protejează creierul bebeluşului şi-i stimulează circulaţia sângelui,facilitând oxigenarea lui).

Savurează o feliuţă de dovleac copt

Eşti tentată să mănânci mai mult în perioadele stresante? Îţi poţi “stinge” pofta de dulce cu o feliuţă de dovleac copt la cuptor. Este sărac în calorii (doar 49 la o sută de grame) şi are un conţinut bogat de fibre (stimulează tranzitul intestinal şi previne asimilarea caloriilor în organism).

Grepfrutul arde grăsimile

Un fruct ideal în orice regim de slăbit,grepfrutul conţine 90% apă şi 7% carbohidraţi (de aceea este de mare ajutor în procesul de ardere a grăsimilor). Totodată,sucul de grepfrut te ajută să ai un ficat sănătos.

Mai multe