Cele mai bune surse de antioxidanţi

8 ianuarie 2015   Psihologie

Antioxidanţii joacă nenumărate roluri importante în organism.

Pe lângă faptul că luptă împotriva radicalilor liberi,aceste substanţe care se găsesc în multe alimente,menţin celulele corpului sănătoase,încetinesc procesul de îmbătrânire prematură a pielii şi stopează procesul de oxidare. Iată care sunt cele mai bune surse de antioxidanţi! 

Lămâile

conţin cantităţi mari de vitamina C,un antioxidant puternic ce apără organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Căpşunile

Pe lângă faptul că sunt delicioase,căpşunile sunt o sursă importantă de vitamina C.

Nucile

Aceste

oleaginoase conţin din plin vitamina E,un alt antioxidant care este necesar corpului pentru a funcţiona la parametri normali. Spre deosebire de vitamina C,vitamina E este depozitată de corp alături de grăsimi,la nivelul ficatului.

Broccoli

Pe lângă vitamina C,broccoli conţine din plin şi seleniu,un mineral care previne deteriorarea celulelor corpului.

O altă sursă importantă de seleniu este şi peştele,motiv pentru care este indicat să-l incluzi în alimentaţia ta de cel puţin 2 ori pe săptămână.

Mai multe