Cele mai periculoase E-uri din alimente
S-a demonstrat faptul că mâncarea este factorul principal al depresiei şi al bolilor. Vom afla în acest articol care sunt cele mai periculoase E-uri din alimente.
Poate v-aţi pus întrebări legate de starea de depresie a românilor din ultimii ani. Bucureştiul înregistrează cea mai mare rată de sinucideri în rândul tinerilor dintre toate oraşele ţării. De ce într-o lume în care totul este permis şi există atâta libertate depresia este una dintre bolile de top cu care se confruntă românii?
Pe lângă lipsa de sens a tinerilor de azi,un răspuns la această întrebare este alimentaţia foarte toxică a românilor. Deşi este extrem de grav ce se petrece,cei mai mulţi oameni refuză să creadă că mâncarea este factorul principal al depresiei şi bolilor. Aditivii alimentari nu sunt consumaţi ca şi alimente de către organism,dimpotrivă ele otrăvesc corpul şi mintea. De cele mai multe ori,aceştia acţionează ca drogul. Dau o stare de satisfacţie pe moment,iar apoi când trece efectul,mintea cere din nou drogul.
Cele mai periculoase E-uri din alimente – monoglutamatul provoacă depresie
Monoglutamatul de sodiu (E 621),care este printre cele mai periculoase E-uri din alimente,degradează neuronii. E 621,MSG sau sarea chinezească este un aliment sintetizat dintr-un aminoacid şi se găseşte în nenumărate alimente din restaurante,în special cele chinezeşti,cafenele,supermarket-uri,alimente precum,conserve,lactate,supe la plic,biscuiţi,chipsuri,pufuleţi,mezeluri,semipreparate,fast-food. Sugarii şi copiii sunt cei mai sensibili la aceste produse,şi sunt multe produse care conţin acest aditiv.