Cele mai potrivite ore pentru a mânca alimentele preferate
Ştim că ceea ce mâncăm are un mare impact asupra bunăstării noastre fizice. Dar ştiai că cel mai mult contează ora la care sunt consumate? Potrivit studiilor, dacă sunt mâncate la momentul potrivit, alimentele pot avea importante beneficii asupra sănătăţii.
Iată care este ora potrivită pentru a mânca alimentele preferate:
Carnea
La prânz
Carnea este bogată în fier,oferă oxigen celulelor şi organelor. În plus,dacă este mâncată la prânz,reduce oboseala şi vulnerabilitatea.
Nu la cină
Carnea are nevoie de 5 ore pentru a fi digerată. Dacă este mâncată chiar înainte de a merge la culcare,poate fi afectat procesul de digestie.
Pastele
Acestea sunt bogate în fibre care ajută procesul de digestie şi elimină toxinele din organism. În plus,pastele au un indice glicemic scăzut,ceea ce înseamnă că este redus riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
La fel ca şi carnea,pastele sunt greu digerabile. De aceea,la cină nu este bine să mâncăm alimente bogate în substanţe nutritive şi scăzute în calorii.
Roşiile
Substanţele nutritive care se găsesc în roşii ajută procesul de digestie şi stimulează funcţiile stomacului şi pancreasului.
Acidul oxalic din roşii are un efect negativ asupra metabolismului. Aşadar,dacă mănânci roşii seara,poţi suferi de balonare.
Cartofii
La micul dejunAceştia sunt bogaţi în mineralele de care organismul are nevoie. În plus,ajută la reducerea nivelului de colesterol,mai ales dacă este nivelul este crescut.Nu la prânz sau la cinăCartofii au de 2-3 mai multe calorii decât orice altă legumă. Aşadar,nu mâncare prea mulţi cartofi la cină.
Bananele
Acestea sunt bogate în fibre care ajută procesul de digestie şi previn arsurile la stomac.
Dacă mănânci banane seara,este încetinit sistemul digestiv şi procesul de producţie a mucusului.
Orezul
Bogat în carbohidraţi,orezul este cel care ne dă energia de care avem nevoie pentru a rezista întreaga zi.
Orezul duce la creşterea în greutate dacă este mâncat seara.