Cele mai sănătoase alimente colorate

7 septembrie 2015   Psihologie

Probabil că te întrebi de ce alimente colorate. Ei bine, alimentele colorate conţin nutrienţi extrem de benefici pentru sănătate, numiţi şi carotenoizi (licopen, caroten etc), cu proprietăţi antitumorale.

Astfel,toate vegetalele galbene sau portocalii (morcovi,portocale,cartofi dulci) îşi datorează culoarea carotenoizilor. De asemenea,vegetalele verzi,pline de frunze,sunt pline de carotenoizi,însă culoarea verde este dată de clorofilă,în timp ce fructele roşii,albastre sau purpurii (varză roşie,prune,ardei roşu,fructe de pădure etc.) conţin antociani,o altă clasă de nutrienţi.

Iată,aşadar,o listă a celor mai sănătoase alimente colorate!

Lămâia

O singură lămâie îţi asigură necesarul zilnic de vitamina C,creşte nivelul colesterolului bun şi întăreşte simultan oasele şi dinţii. De asemenea,anumite substanţe din lămâie ajută la încetinirea creşterii celulelor canceroase şi prezintă proprietăţi antiinflamatoare.

Mazărea

Conţine o cantitate echilibrată de minerale,vitamine-inclusiv zinc şi fier.

Află ce alte alimente colorate au beneficii multiple asupra corpului pe clicksanatate.ro.

Mai multe