Cele mai sănătoase tipuri de carne

4 martie 2015   Psihologie

Carnea provenită din crescătorii imense este plină de antibiotice şi hormoni, dar şi bogată în acizi graşi omega 6 (datorită alimentaţiei zilnice a animalelor cu porumb şi soia). În acest articol vorbim despre cele mai sănătoase tipuri de carne, pe care să le introduceţi fără frică în mesele voastre.

Dacă vrei să slăbeşti sau să ai o viaţă cât mai lungă şi mai prosperă,trebuie să renunţi la carne,corect? Da şi…nu. Este adevărat că boli cardiovasculare,unele tipuri de cancer şi moartea prematură sunt asociate cu consumul în exces de carne roşie. Creşterea animalelor în ferme poluate,tratarea lor cu antibiotice şi alte medicamente pot duce la probleme legate de rezistenţa la antibiotice la om. Asta nu înseamnă,totuşi,să renunţăm la carne definitiv.

Carnea,mai ales carnea roşie sănătoasă,este bogată în aminoacizi foarte importanţi pentru consolidarea masei noastre musculare. În plus,carnea sănătoasă ajută la dezvoltarea optimă a creierului,datorită conţinutului de acizi graşi.

Din păcate,carnea provenită din crescătorii imense este plină de antibiotice şi hormoni,dar şi bogată în acizi graşi omega 6 (datorită alimentaţiei zilnice a animalelor cu porumb şi soia),care au fost asociaţi cu boala Parkinson şi alte boli grave. Iată,aşadar,cele mai sănătoase tipuri de carne,pe care să le introduceţi fără frică în mesele voastre.

Cele mai sănătoase tipuri de carne-Carnea de vită hrănită cu iarbă

Foarte bogată în vitamina E,în antioxidanţi,care îngreunează procesul de îmbătrânire şi este de 3 ori mai sănătoasă decât carnea de vită hrănită cu cereale,ca cele din crescătorii. Este şi mai slabă,mai bogată în proteine şi conţine de 2-3 ori mai multe grăsimi saturate decât carnea de vită hrănită cu cereale.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.

Mai multe