Chec savuros cu nuci şi rahat

13 iunie 2011   Psihologie

Checurile sunt deserturi foarte bune şi fără pretenţii, se fac uşor şi sunt economice. Astăzi vă propunem reţeta unui delicios chec cu rahat şi nuci.

Pregătire:15 minuteCoacere:45 minuteDificultate:micăKcal:400Ingrediente pentru 10 porţii3 căni făină2 linguriţe bicarbonat2 căni zahăr1 esenţă vanilie2 linguri oţet2 căni apă10 linguri ulei1 praf de sarecoaja rasă de la o portocală100 g rahat150 g miez de nucăCum se prepară1.Se amestecă într-un castron mai mare coaja de portocală cu uleiul. Se adaugă oţetul,esenţa de vanilie,un praf de sare,apa,zahărul şi se omogenizează totul foarte bine cu un tel. Se amestecă făina cu bicarbonatul,se pun în castron şi se adaugă miezul de nucă zdrobit fin şi rahatul tăiat cubuleţe foarte mici. Se omogenizează totul foarte bine.2.Se toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse şi tapetate. Se introduc în cuptorul încins pentru 45 minute,la foc potrivit. Se scot din tăvi,se lasă să se răcească complet şi după aceea se taie.Se pot presăra cu zahăr pudră.   Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţeţe. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 23 care te îmbie cu câteva idei irezistibile

Mai multe