Ciocolata neagră: motive solide să o consumi

14 noiembrie 2014   Psihologie

Pe lângă faptul că este delicioasă, ciocolata neagră are multe beneficii asupra corpului, despre care mulţi dintre noi nu ştiu. Află de ce este bine să o consumi în mod constant, în cantităţi moderate.

Reduce riscul apariţiei infarctuluiUn studiu suedez arată că persoanele care au mâncat 45 de grame de ciocolată neagrăpe săptămână şi-au redus riscul de a suferi de un infarct cu până la 20%. Acest beneficiu se datorează antioxidanţilor din compoziţia ciocolatei,care menţin sănătatea inimii.Îmbunătăţeşte funcţiile cognitiveCercetătorii britanici susţin că persoanele care au luat parte la un experiment au obţinut rezultate mai bune la testele cognitive la 90 de minute după ce au consumat ciocolată neagră sau cacao caldă.Reface ţesuturile musculareCiocolata neagra ajută la refacerea ţesuturilor musculare după un efort fizic intens,reduce oboseala şi creşte rezistenţa musculaturii,potrivit unui studiu realizat la universitatea din Indiana.Alungă sentimentele negativeAcest dulce sănătos are efecte benefice şi asupra stării de spirit. Specialiştii susţin că un consum constant,dar moderat de ciocolată neagră reduce nivelul stresului şi menţine buna dispoziţie.Îmbunătăţeşte colesterolul „bun”În urma unui experiment realizat recent se arată că persoanele care au mâncat ciocolată neagră o lună de zile şi-au redus nivelul colesterolului „rău” din organism.Creşte speranţa de viaţăNu în ultimul rând,ciocolata neagră este unul dintre alimentele care cresc speranţa de viaţă,deoarece întăreşte sistemul imunitar,ţinând astfel la distanţă multe boli care pot afecta starea generală de sănătate.

Mai multe