Combinaţii alimentare care îţi pun sănătatea în pericol

14 iulie 2014   Psihologie

Preocuparea pentru o alimentaţie sănătoasă devine o adevărată provocare în zilele noastre. Suntem conştienţi că trebuie să ne ferim de unele grăsimi, zaharuri şi, nu în ultimul rând, de excesul de zahăr, dar puţini dintre noi ţinem cont şi de combinaţiile alimentare care sunt nocive organismului. Iată câteva dintre acestea.

Lichide în timpul meselorApa,sucul sau ceaiul consumate,în timpul meselor,cu alimente solide pot deveni o alegere nepotrivită. De ce? Ei bine,lichidele afectează (diluează) enzimele de care are nevoie organismul pentru a digera alimentele. De aceea,este recomandat ca lichidele să fie consumate cu cel puţin 10 minute înainte de masă sau cel puţin jumătate de oră după ce mâncăm.Proteine animale şi surse de carbohidraţiCarne şi cartofi sau paste cu carne sunt doar câteva dintre exemplele nocive în care proteinele animale se întâlnesc cu sursele de carbohidraţi. Aceste combinaţii reduc drastic procesul de metabolizare a nutrienţilor,o parte din proteine intrând într-un proces de putrefacţie,iar o parte din carbohidraţi fermentând. De aici reies eructaţiile,flatulenţa şi crampele neplăcute cauzate de balonare.

Află de AICI ce alte combinaţii de alimente sunt contraindicate.

Mai multe