Consumă zilnic la desert câte 3 curmale. Efectele lor sunt uimitoare!

19 august 2015   Psihologie

Dacă nu obişnuieşti să consumi curmale, află că aceste fructe mici şi aromate ajută organismul în mai multe feluri la care nu te-ai fi gândit.

Abundă în substanţe nutritive

În compoziţia curmalelor se găsesc substanţe nutritive care sunt esenţiale pentru buna funcţionare a corpului. Printre cele mai importante se numără fibrele,vitamina B6,cuprul,potasiul şi magneziul. Astfel,îţi menţii sănătatea sistemului digestiv,a creierului,inimii,vaselor de sânge şi a muşchilor. 

Reduc riscul de cancer la colon

Fibrele din compoziţia curmalelor asigură buna funcţionare a tractului digestiv,ajutând la eliminarea rapidă a toxinelor de la nivelul colonului. Prin urmare,îţi reduci riscul de a suferi de cancer la colon.

Combat durerile şi inflamaţiile

Deoarece conţin magneziu din belşug,curmalele acţionează ca un antiinflamator în corp,ceea ce înseamnă că reduc durerile articulaţiilor şi inflamaţiile,două simptome care apar în cazul artritei şi a altor afecţiuni articulare. Curmalele sunt indicate,de asemenea,şi în prevenirea apariţiei bolii Alzheimer.

Susţin sarcina

Studiile efectuate de-a lungul timpulu arată că aceste fructe ajută la o naştere sănătoasă. Femeile care au consumat curmale în ultimele săptămâni de sarcină au avut mai puţine dureri la naştere.

Ţin sub control tensiunea arterială şi previn apariţia infarctului

Magneziul din compoziţia curmalelor joacă un rol important şi în menţinerea sub control a tensiunii arteriale,iar potasiul ajută la funcţionarea optimă a inimii. Datorită acestor beneficii pe care le au cele două minerale asupra inimii,există un risc mai mic de a suferi de infarct sau de alte afecţiuni cardiace.

Ajută la buna funcţionare a creierului

Vitamina B6 este esenţială pentru buna funcţionare a creierului,iar printr-un consum constant de curmale oferi corpului o cantitate mare de B6. Astfel,puterea de concentrare se îmbunătăţeşte,iar capacitatea de memorare creşte.

Mai multe