Consumul de gălbenuş de ou, aproape la fel de dăunător precum fumatul
Gălbenuşurile de ou accelerează ateroscleroza într-o manieră similară cu fumatul, conform unui studiu recent.
Dupa ce a intervievat mai mult de 1200 de pacienţi,doctorul David Spence a ajuns la concluzia că a consuma gălbenuş de ou are 2/3 din impactul efectelor pe care le are fumatul,când vine vorba de formarea plăcii carotide,care este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral si pentru atacul de cord.
În urma cercetării,oamenii de ştiinţă au constatat că formarea plăcii carotide,dupa vârsta de 40 de ani,creşte exponenţial din cauza fumatului şi a consumului de gălbenuş de ou. Mai exact,ambele obiceiuri accelereaza ateroscleroza.
Un alt rezultat interesant al studiului este că cei care consumă mai mult de 3 gălbenuşuri pe săptămână au mai multă placă depusă,spre deosebire de cei care mănâncă mai puţine ouă pe săptămână.
De aceea,doctorii ne recomandă să limităm atât consumul de gălbenuş de ou,cât şi numărul de ţigări fumate zilnic.