Consumul de pere previne osteoporoza

30 martie 2016   Psihologie

Perele au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, conţin flavonoide şi fitonutrienţi anti-cancer, cei mai mulţi fenolici, incluzând acizi şi carotenoide. Este un fruct care ar trebui consumat în fiecare zi deoarece are proprietăţi benefice asupra organismului.

În anii 1500,coloniştii au început să aducă pere în America de Nord,în principal,din  Franţa. Acum majoritatea provin din Argentina,Chile,China,Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.Studiile recente au arătat că coaja de pară conţine cel puţin de 3-4 ori mai mulţi fitonutrienţi fenolici. Aceştia includ flavonoide antioxidante,antiinflamatorii şi anti-cancer,cum sunt acizii cinamici. Perele sunt o sursă bună de fibre dietetice,cupru,vitamina C şi K. În plus,coaja conţine jumătate de totalul de fibre dietetice de care avem nevoie zilnic.

Perele sunt esenţiale pentru sănătate: Stimulează sistemul imunitar

Perele ajută la stimularea sistemului imunitar,deoarece conţin vitaminele C şi K şi mineralul cupru,fiind cele care acţionează ca antioxidanţi,protejând celulele de daunele produse de radicalii liberi. O pară conţine până la 11 % din aportul zilnic recomandat de vitamina C şi 9,5 % din doza zilnică necesară de cupru.

Previne osteoporoza

Mulţi doctori recomandă oamenilor să menţină pH-ul echilibrat şi aportul ridicat de calciu,care poate fi luat din fructe şi legume. Perele sunt o sursă bună de acid boric,care ajută la reţinerea calciului în organism.

  

Ajută digestia

Perele conţin fibre care ajută procesul de digestie. O pară de mărime medie conţine aproximativ 20-25 % din doza zilnică recomandată de fibre.

   

Oferă protecţie cardiacă

Perele sunt o sursă de fibre dietetice,care sunt benefice pentru inimă. Studiile au arătat că fibra poate să scadă nivelul de colesterol rău din organism. Consumul unei pere pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 50 la %.

Ţine sub control diabetul zaharat

Deoarece sunt bogate în fibre şi au un indice glicemic scăzut,ajută la stimularea metabolismului. În plus,studiile realizate de Universitatea Harvard au arătat că,consumul de pere poate duce la menţinerea sub control a diabetului de tip 2. Perele cu coaja roşie conţin antioxidanţi care ajută la reducerea riscului de a dezvolta diabet zaharat prin scăderea rezistenţei la insulină.

Mai multe