Cromul trivalent scade glicemia şi arde grăsimile
Dacă ai probleme cu glicemia, s-ar putea să fie din cauza deficitului de crom trivalent. Este un element care joacă un rol important în metabolismul zahărului. Află în ce fel!
Rol în organism
Cromul trivalent are rol în metabolismul zahărului,prin sporirea efectului insulinei şi prin intervenţia în miile de reacţii chimice care au loc în organismul tău. Studii recente arată că ar putea contribui la arderea grăsimilor. Cromul trivalent se găseşte,în mod natural şi în cantităţi mici,în broccoli,salată verde şi carne. Cerealele neprocesate sunt o sursă naturală importantă.
Eficienţă
Sudiile arată că suplimentele de crom trivalent pot îmbunătăţi simptomele diabetului şi rezistenţei la insulină. Cât priveşte arderea grăsimilor,un studiu american,realizat cu un grup experimental de 20 de femei supraponderale,a arătat că tratamentul cu polinicotinat de croma dus la scăderi în greutate prin „topirea” depozitelor adipoase,cu pierderi mult mai scăzute ale masei musculare.
Siguranţă în administrare
În primul rând reţine că,aşa cum s-a precizat de la bun început,cromul trivalent,crom 3, e cel ce are efecte benefice în organism. În diverse produse industriale există şi crom hexavalent – crom 6 – care este toxic pentru organism şi care trebuie evitat cu orice preţ. Spre deosebire de cromul 6,cromul 3 este bine tolerat de organism. Anumite persoane pot manifesta totuşi reacţii negative:dureri de stomac,ameţeli vărsături.
Doze recomandate
Consultă un specialist,dacă ai probleme cu metabolismul zahărului şi doreşti să faci un tratament pe bază de
. În general,doza maximă este de 200 micrograme zilnic – chiar mai mică pentru diabetici.
Atenţie! Dacă urmezi un tratament cu crom,trebuie să opreşti orice alt tratament medicamentos,precum şi administrarea de suplimente cu vitamine.