Cu siguranţă nu ştiai asta despre coaja cartofului
Dieta noastră zilnică ar trebui să includă mai multe legume, iar când vine vorba de cartofi, fiecare îi găteşte aşa cum le place dar de fiecare dată le este îndepărtată coaja. S-ar putea să nu ştii că, de fapt, este mai bună decât cartoful în sine.
Iată ce nu ştiai despre coaja cartofului:
Conţin potasiu
Coaja de cartof conţine potasiu,fiind mineralul de care organismulare mare nevoie pentru îndeplinirea proceselor. În plus,acesta este esenţial pentru sistemul nervos. Coaja unui cartof conţine aproximativ 600 de grame de potasiu.
Conţine vitamina Niacina (B3)
Cojile de cartof sunt bogate în vitamina Niacina (B3). Doza zilnică recomandată de Niacină este de 16 mg,aşadar bucură-te de acestea.
Conţin proteine
Găteşte cartofii cu tot cu coajă pentru a te bucura de mai multe proteine,minerale,vitamine şi carbohidraţi.
Conţin fier
Coaja de cartof conţine fier,care este mineralul esenţial pentru producereacelulelor roşii. Mănâncă 3-5 cartofi cu coajă pe zi şi-i oferi organismului aproximativ 4 mg de fier.
Conţin fibre
Mâncatul cartofului cu tot cu coajă ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv,pentru că conţine fibre.
Scad nivelul glucozei
Coaja conţine mai multe fibre şi acest lucru ajută la absorbţia glucozei. În plus,previne creşterea nivelului de zahăr din sânge atunci când mănânci cartofi.
Sucul de cartofi
Atunci când faci suc de cartof,nu îndepărta coaja,pentru că are mai multe substanţe nutritive şi fibre care stimulează sănătatea decât cartoful în sine.