Cum îţi afectează sănătatea băuturile carbogazoase

20 aprilie 2015   Psihologie

Se şte că acest tip de băuturi sunt periculoase pentru organism şi, totuşi, sunt printre cele mai consumate alimente din lume. Iată însă cum îţi afectează sănătatea băuturile carbogazoase!

Motivul pentru care băuturile carbogazoase sunt consumate la scară largă este dat de faptul că zahărul din ele provoacă dependenţă. Odată intrat în organism zahărul se transformă înenergie,ceea ce-ţi oferă o stare de bine pentru câteva minute. Nivelul de zahăr scade însă brusc după scurt timp şi simţi nevoia unei noi porţii de suc. Toată această cantitate de zahăr în exces stimulează acumularea de kilograme în plus,însă acesta nu este singurul neajuns pentru sănătate.

Creier

O dietă bogată în zahăr poate încetini funcţionarea organismului şi afectează o serie de procese neurologice. O consecinţă des întâlnită este scăderea puterii de concentrare,ceea ce poate încetini ducerea la îndeplinire a responsabilităţilor zilnice.

Inimă

O persoană care bea cel puţin o cană de băuturi carbogazoase zilnic îşi creşte riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Consumul constant de suc duce la creşterea tensiunii arteriale,afectează buna funcţionare a inimii şi provoacă inflamaţii în organism.

Dinţi

Acidul din băuturile carbogazoaseerodează smalţul dinţilor. Consumate pe termen lung,acest tip de băuturi cresc riscul apariţiei plăcii bacteriene,a cariilor şi a gingivitei. De asemenea,destablilizează pH-ul din salivă şi provoacă eroziunea dinţilor.

Ficat

Excesul de zahăr stimulează acumularea de grăsime în jurul ficatului şi-i îngreunează astfel buna funcţionare. Astfel,el nu va mai putea elimina toxinele din organism. Şi nu este singurul exemplu de cum îţi afectează sănătatea băuturile carbogazoase. Oasele au şi ele de suferit,deoarece presiunea exercitată de grăsimea în exces duce la slăbirea lor şi,implicit,la osteoporoză.

Mai multe