Cum îţi afectează sănătatea carnea roşie

11 martie 2015   Psihologie

Parcă o masă nu este copioasă fără o porţie de friptură de vită sau de porc. Ei bine, carnea roşie este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism. Iată cum îţi afectează carnea roşie sănătatea!

Carnea roşie creşte riscul de Alzheimer

Cercetătorii sunt de părere că două proteine,aflate în componenţa cărnii,tau şi beta-amiloide se acumulează în creier şi omoară celulele nervoase. Consecinţa este creşterea riscului de a face Alzhemier la vârste mai înaintate. De asemenea şi excesul de  fier în organsim este un factor declanşator al acestei teribile maladii,iar în carnea roşie se găseşte din belşug.

Incidenţa bolilor cardiovasculare este mai mare

Timpul,precum şi medicii cercetători,au demonstrat că există o legătură între consumul de carne roşie şi bolile de inimă. Pe lângă conţinutul ridicat de grăsimi saturate şi colesterol,carnea roşie are în componenţa sa o substanţă numită carnitină,care creşte probabilitatea de a face ateroscleroză,acele grăsimi care se acumulează în artere şi pot provoca atac de cord.

Favorizează apariţia celulelor canceroase la colon

Cecetătorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că cei care consumă des carne roşiesau alimente procesate riscă să sufere de cancer la colon. Pe de altă parte,persoanele care au o dietă bazată de fructe,legume şi peşte au un sistem digestiv mult mai sănătos.

Carnea de vită duce la diabet de tip 2

Credeai că doar dulciurile sunt cele care duc la creşterea glicemiei,un factor declanşator al diabetului? Ei bine,ultimele cercetări în domeniu arată că şi carnea roşie îţi afectează nivelul de insulină din sânge,iar în timp acest lucru poate duce la diabet de tip 2.

Mai multe