Cum ne defineşte gustul personalitatea şi ce proprietăţi vindecătoare are

11 iunie 2015   Psihologie

Preferinţele culinare pot spune câte ceva despre personalitatea noastră, dar şi despre starea de sănătate, pentru că, instinctiv, suntem atraşi de acele alimente care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să ne detoxifiem organismul, să ne recăpătăm vitalitatea.

Gustul dulce

Este gustul care ni-l recomandă pe copilul din noi. Persoanele care adoră gustul dulce al preparatelor sunt cele care nu şi-au pierdut de tot ingenuitatea copilăriei. Sunt,de asemenea,persoane care simt mereu nevoia de a fi protejate şi înconjurate de afectivitate.Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp,atâta timp cât sunt naturale şi în cantităţi moderate. Este recomandat să consumăm dulce în special în momentele în care ne simţim devitalizaţi şi lipsiţi de putere. Pepenele roşu,preferat în timpul verii,are o mulţime de beneficii,printre care cel mai important este efectul de detoxifiere internă organismului. Reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii deoarece mai mult de 90% din compoziţia sa este apă.

Gustul dulce-acrişor

Este gustul adolescentului etern,el întoarce privirile după orice fetişcană cu pas sprinten,e atras de tot ce e frumos şi ingenuu. Poate că unii vor găsi că sunt superfluu,inconsistenţi în relaţii,dar ei nu fac decât să se simtă mereu ca la începutul vieţii lor emoţionale.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.

Mai multe