Cum poţi limita pericolul pesticidelor din alimente
Cele mai multe legume şi fructe din alimentaţia noastră conţin pesticide. Merele sunt pe primul loc din acest punct de vedere, pentru al cincilea an la rând. Din fericire, avem soluţii eficiente pentru a limita cantitatea de chimicale pe care le ingerăm.
Pesticidele sunt substanţe chimice care au rolul de a distruge dăunătorii din recolte. Acestea afectează însă şi culturile,impregnându-se în vegetalele pe care le consumăm frecvent.Legumele şi fructele,pe lista neagrăOrganizaţia Americană Nonguvernamentală a Agriculturii (EWG) şi Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) au pus la dispoziţie rapoartele privind conţinutul de pesticide al fructelor şi legumelor. Sonya Lunder,specialist în cadrul EWG,crede că oamenii vorîncepe să nu mai consume fructe şi legume,din cauza concentraţiei mari de pesticide şi ierbicide pe care acestea o conţin şi recomandă alimentele bio,unde e posibil.Merele sunt urmate de piersici pe lista cu cele mai încărcate fructe şi legume de pesticide. Urmează nectarinele,căpşunile,strugurii,ţelina,spanacul,castraveţii,roşiile cherry şi cartofii.
Citeşte continuarea articolului AICI