Cum poţi reutiliza zeama de la murături

1 noiembrie 2013   Psihologie

Nu arunca zeama de la murăturile în oţet! După ce ai golit borcanul de gogoşari sau de castraveţi „bulgăreşti“, păstrează lichidul preţios. Iată ce utilizări îi poţi da!

La gătit

-        Zeama cu oţet şi sare,care păstrează minuantele arome de gogoşar,usturoi,condimente,o poţi folosi cu succes ca să asezonezi diferitele salate şi sosuri. Foloseşte zeama în loc de oţet,în reţetele diverselor preparate!

-        Foloseşte-o în ciorbe şi supe,pentru a adăuga un pic de aciditate şi de savoare

-        Poţi adăuga puţină zeamă peste legumele gătite la cuptor,cărora le  le-ar strica un pic de aromă

-        Adaug-o cu generozitate în apa în care fierbi cartofii. Aceşti vor fi atât de savuroşi,că nu vei mai fi nevoită să îi amesteci cu maioneză,unt sau sare.

În gospodărie

-        Dacă zeama conţine conservanţi,nu o arunca totuşi. Foloseşte-o pentru a curăţa cratiţele şi tigăile din cupru.

-        Dacă nu conţine multă sare,o poţi folosi câte puţin,pentru a da mai multă aciditate pământului de flori în care cresc plantele ce preferă soluri acide

În scopuri curative

-        Bea-o pe stomacul gol,dimineaţa,înainte de a lua micul dejun. Conţine extrem de multe substanţe nutritive şi vitamine!

-        După ce ai făcut făcut efort fizic şi ai crampe musculare,o gură de zeamă de murături face minuni!

-        Te scapă de neplăcutul reflux gastrointestinal şi alungă mahmureala după o noapte de petrecere. De asemenea,întăreşte organismul când eşti uşor răcită şi uşurează durerile în gât.

Citeşte şi:

Aşa asimilezi fierul din alimentele consumate!

Dietă cu gustări bogate în proteine

Mai multe