Cum previi alergiile alimentare

11 septembrie 2013   Psihologie

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu alergii provocate de alimente, sau au complicaţii de la reacţia negativă a organismului la anumite produse. Află cum pot fi combătute!

Tipuri de alergii alimentare

Sunt peste 170 de alergii de acest tip,dar printre cele mai comune sunt cele la:

-          Lapte;

-          Ouă;

-          Alune;

-          Nuci;

-          Peşte;

-          Fructe de mare;

-          Soia.

Citeşte şi:

De ce mănânci mult?

Ce grăsimi sunt sănătoase?

Aşa le eviţi!

Cei care au astfel de probleme de sănătate trebuie să evite cu orice preţ alimentele care le fac rău. Însă atunci când ai la dispoziţie alimente procesate poate fi destul de dificil să nu te abaţi de la această regulă. Ai grijă ca de fiecare dată când comanzi mâncare la restaurant să spui ospătarilor ce ingrediente nu vrei în mâncarea ta,pentru a nu avea surprize neplăcute.

-          Laptele şi ouăle pot fi trecute sub denumiri diferite pe etichete sau în meniuri aşa că este bine să te familiarizezi cu acestea.

-          Citeşte etichetele cu atenţie de fiecare dată când cumperi ceva şi nu uita să verifici chiar dacă nu e prima dată când achiziţionezi acel produs.

-          În cazul în care copilul tău este cel care suferă de alergii alimentare,asigură-te că profesorii şi asistenta şcolii ştiu acest lucru pentru a fi capabili să acţioneze în mod corect dacă cel mic are probleme.

Mai multe