Cum reduci efectele nocive ale telefonului mobil

4 noiembrie 2014   Psihologie

Există controverse mari privind folosirea în exces a telefonului mobil - şi asupra efectului nociv pe care undele electromagnetice le-ar avea asupra creierului nostru. Câteva gesturi te ajută să ţii pericolul la distanţă!

Vorbeşte mai puţin

Dezobişnuieşte-te să vorbeşti cu orele la celular. Efectele negative ale undelor electromagnetice cresc,evident,cu durata de expunere.

Comunică prin SMS-uri

Ori de câte ori ai ocazia,dă prioritate comunicării prin SMS-uri. Când eşti acasă,dă telefonul pe speaker – în felul acesta nu eşti obligată să ţii telefonul lipit de cap.

Citeşte şi:

Tinereţe fără bătrâneţe – ştii care e formula magică?

Semne care arată că eşti prea stresată

Schimbă mobilul de la o ureche la alta

Dacă o conversaţie de lungă durată e totuşi inevitabilă,mută aparatul de la o ureche la alta. În timp ce vorbeşti,îndepărtează aparatul de ureche,îndreptând spre gură latura aparatului care conţine microfonul.

Nu ţine telefonul aproape de tine

Nu păstra aparatul pe lângă corp – în buzunarele gecii,pe noptieră,sub pernă. Noaptea,ţine telefonul închis. Nu vorbi în spaţiile în care conexiunea e proastă – în mijloacele de transport în comun,spre exemplu-,încercările de conectare ale aparatului amplifică emisiile.

Mai multe