Cum să alegi corect conservele cu ciuperci

9 decembrie 2013   Psihologie

Conţinutul din borcanele cu ciuperci din comerţ pot ascunde surprize neplăcute. Învaţă să alegi corect conservele cu ciuperci ca să nu-ţi dăuneze sănătăţii.

Prezenţa etichetei

În primul rând,trebuie să cumperi doar conservele care au etichete şi aparţin unor firme cunoscute. Cele achiziţionate din pieţe şi făcute în condiţii de casă pot fi periculoase deoarece nu ştii ce fel de ciuperci au fost folosite. De exemplu,unele specii pot fi otrăvitoare şi pot provoca chiar decesul celui care le consumă.

Doar în borcane

Conservele din cutii pot ascunde surprize neplăcute deoarece nu poţi vedea ce se ascund în interiorul lor decât după ce le desfaci. Aşadar,optează pentru ciupercile la borcan pebtru că în felul acesta vezi dacă ceea ce este în interior corespunde cu ceea ce este scris pe etichetă.

Fără conservanţi

Conservele cele mai sănătoase,care pot fi folosite şi la prepararea mâncărurilor pentru copii,conţin ciuperci,apă şi sare. De aceea,orice alt conservant prezent pe eticheta borcanelor poate fi periculos,iar ceea ce considerăm noi a fi sănătos,pentru că le gătim în casă,poate fi,de fapt,dăunător pentru organism.

Citeşte şi:

Beneficiile consumului de ciuperci

Dieta-fulger cu ciuperci

Mai multe