Cum să nu te îngraşi după 30 de ani

7 septembrie 2017   Psihologie

După vârsta de 30 de ani metabolismul încetineşte, de aceea este indicat să iei măsuri din timp pentru a evita acumularea kilogramelor în plus. Factorii de stres, stilul de viaţă alert, lipsa timpului sunt factorii principali, însă având un program bine stabilit şi un set de reguli, vei reuşi să faci faţă cu brio provocărilor apărute după 30 de ani!

Taie din calorii

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul pierde la fiecare 10 ani din masa musculară. Un stil de viaţă activ, cu 2-3 şedinţe de sport săptămânal sunt foarte importante pentru menţinerea masei musculare. Deşi aceasta creşte în urma consumului de proteine, în urma studiilor realizate de Universitatea din Texas s-a descoperit că persoanele care au consumat 30 de grame de proteine la fiecare masă şi-au dezvoltat mai rapid musculatura decât persoanele care au consumat o cantitate mai mare. Cele mai bune surse din care îţi poţi procura proteinele sunt: sucurile de fructe consumate la micul dejun, salata vedere, peştele, fasolea şi tofu.

Dormi suficient

Dacă ţi-ai propus să slăbeşti sau să îţi menţii greutatea, somnul este la fel de important precum dieta şi exerciţiile fizice. Lipsa somnului este asociată cu îngrăşarea, creşterea apetitului, încetinirea metabolismului şi lipsa motivaţiei de a face sport. Pentru a te putea odihni mai bine, menţine temperatura camerei la 21°, acoperă orice sursă de lumină şi opreşte cu o oră înainte de ora stabilită de culcare orice aparat care produce lumină (televizor, telefon).

Fă sport cu prietenii

Inactivitatea poate fi contagioasă. Acest lucru a fost demonstrat şi de o echipă de doctori din Anglia care au remarcat că există o legătură strânsă între greutatea pe care o ai şi persoanele cu care îţi petreci cel mai mult timpul. De exemplu, dacă ai avut un prieten care a fost obez în trecut, riscul de a deveni şi tu obez creşte cu 57%. Asta nu înseamnă că trebuie să eviţi interacţiunea cu prietenii care au avut sau au probleme cu greutatea, ci mai degrabă să găseşti în cercul tău de prieteni şi persoane cu aceleaşi obiective ca ale tale şi cu o siluetă echilibrată.

Mănâncă până dispare senzaţia de foame

Dacă ai trecut de 30 de ani şi te gândeşti să te înfometezi, aceasta nu este o soluţie. La polul opus, dacă obişnuieşti să te ridici de la masă doar după ce te simţi plină, tot nu e bine. Cea mai bună variantă este să mănânci cât să dispară senzaţia de foame. Dacă simţi o uşoară senzaţie de foame înainte de culcare după ce ai mâncat în timpul zilei cele trei mese, rezistă tentaţiei de a mânca ceva. De asemenea, prietenos cu silueta ta este şi postul, având totodată efecte benefice asupra sănătăţii.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Mai multe