Cum să-ţi începi ziua într-un mod sănătos

15 septembrie 2015   Psihologie

Dimineaţa primul lucru pe care îl faci este să-ţi bei cafeaua. Înainte de-a face asta, ar trebui să bei o cană de apă călduţă în care adaugi sucul de la o lămâie. Aceasta te va ajuta în procesul de digestie pentru a doua zi.

Iată ce ar trebui să mănânci la micul dejun:

Începe ziua cu un smoothie din orice fruct. Studiile arată că un mic dejun bogat în proteine ajută la reducerea activării hormonului de foame şi ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. În plus,reduce fluctuaţiile metabolice pe tot parcursul zilei.

Ce ar trebui să mănânci în restul zilei

Mesele bogate în proteine încetinesc procesul de digerare ceea ce înseamnă că ard mai multe calorii. În plus,corpul tău are nevoie de aminoacizii din proteine pentru a construi masă musculară,făcând să ai un corp mai tonifiat. Totodată,aceştia ajută la arderea caloriilor atunci când nu sunt active. Alege carnea de pasăre,peşte sau ouă,deoarece sunt principalele surse de proteine.

Ce gustări să alegi între mese  

Poţi avea două gustări pe zi care includ nuci,un măr sau iaurt simplu grecesc cu 2% grăsime. Asigură-te că mănânci prima dată nucile sau untul de nuci,dar nu ambele. Dacă într-o zi mănânci nuci,a doua azi alege altă gustare.

Ce alimente trebuie să elimini din alimentaţia ta

-făina de grâu-zahărul-îndulcitorii artificiali-laptele-alcoolul-alimentele prăjiteAcestea sunt alimentele pe care trebuie să le elimini din alimentaţia ta. După ce le înlături din dietă,vei observa că numărul kilogramelor vor scade mai repede şi vei avea un nivel de energie mai mare întreaga zi.

Câtă cafea ar trebuie să bei pe zi

O singură ceaşcă de cafea este suficientă pentru întreaga zi. O poţi îndulci cu vanilie,lapte de migdale sau lapte de cocos,asta depinde de preferinţele fiecăruia.

Mai multe