Cum scapi de celulită

12 mai 2014   Psihologie

Celulita poate apărea la orice vârstă. Pentru a reduce din aspectul de coajă de portocală şi a-i reda pielii fermitatea şi elasticitatea, trebuie să combini alimentaţia sănătoasă, masajul, hidratarea şi exerciţiile fizice.

Atât femeile plinuţe,cât şi cele mai suple pot fi afectate de celulită. Aparemai frecvent în jurul şoldurilor şi al feselor,dar şi la nivelul sânilor,abdomenului inferior şi partea superioară a braţelor. Într-un stadiu avansat,aceasta e cunoscută şi sub denumirea de „coajă de portocală“. O dietă săracă în fibre,stresul,fumatul,curele drastice şi anticoncepţionalele se numără printre cauzele apariţiei celulitei.

Schimbă-ţi regimul alimentar

Primul pas în lupta împotriva celulitei este să alegi mai cu grijă alimentele pe care le pui în farfurie. Consumă legume,fructe roşii,portocale,cereale,carne slabă şi ceai verde. Evită sarea,zaharurile,grăsimile şi produsele rafinate,deoarece acestea înrăutăţesc aspectul de coajă de portocală a pielii.

Fă zilnic mişcare

Cea mai eficientă metodă prin care poţi scăpa de celulită este cu ajutorul exerciţiilor fizice. Acestea îmbunătăţesc circulaţia sângelui,având efecte vizibile asupra pielii. Mişcarea este bună pentru stimularea metabolismului şi arderea grăsimilor. În plus,dacă nu-ţi permiţi,nu trebuie să mergi la sală ca să fii activă. Mersul rapid pe jos sau cu bicicleta şi înotul sunt doar câteva metode prin care poţi să scapi de grăsimi şi să împiedici apariţia sau agravarea celulitei.

Bea multă apă

Apa menţine organismul hidratat şi stimulează circulaţia limfatică,esenţială pentru diminuarea celulitei. Prin urmare,bea cel puţin 2 l pe zi,eventual aromatizată cu suc de lămâie,pentru un efect şi mai puternic.Renunţă la cafea şi la alcool. Acestea te deshidratează şi vei acumula toxine,care agravează celulita.

Masajul anticelulitic are efecte de lungă durată

Dă rezultate foarte bune,eliminând toxinele şi apa în exces din ţesuturi. În felul acesta,nu numai că se estompează celulita,dar pielea devine mai fermă şi mai elastică,iar muşchii se întăresc. Masajul anticelulitic poate fi,uneori,dureros. Intensitatea acestuia se poate ajusta în funcţie de rezistenţa fiecăreia,ca să nu apară vânătăi. Dacă eşti în perioada sensibilă a luni,se recomandă să începi masajul după primele două zile,deoarece,chiar şi la o intensitate mică,acesta ar putea fi greu de suportat. Femeile care suferă de boli de piele şi de varice,trebuie să evite masajul anticelulitic.

De asemenea,la duş foloseşte un burete cât mai aspru sau o mănuşă de masaj şi alternează jetul cald de apă cu unul de apă rece,pentru a accelera circulaţia sangvină în zonele afectate de celulită. Evită să porţi haine strâmte pe talie şi pe picioare şi nu face băi şi duşuri fierbinţi dacă ai probleme cu circulaţia.

Emma Mitrea,manager salon Bodyland

Există mai multe tratamente care ne scap de celulită. Cavitaţia reprezintă în momentul actual cea mai eficientă metodă,cu rezultate echivalente liposucţiei chirurgicale. Ultrasunetele pătrund de la o adâncime de câţiva milimetri până la o adâncime de 5 cm în pachetul adipos,în funcţie de energia cu care se lucrează. O altă metodă de combatere a celulitei şi a adipozităţii este tunelul cu infraroşu. Razele infraroşii ale acestui dispozitiv pătrund în ţesuturi şi acţionează direct asupra celulelor grase. Căldura topeşte grăsimile acumulate în exces de către organism. Împachetările anticelulită cu gel marin şi spirulină au rezultate remarcabile în combaterea celulitei şi în procesul de slăbire. Tratamentul cu vacuum stimulează mecanismele proprii ale corpului în lupta cu celulita,asa cum nici un alt mecanism nu o poate face. Acţionează asupra ţesutului conjunctiv hipodermic şi ajută la eliminarea toxinelor,care sunt prezente în zona afectată.

Citeşte şi:

Ce să mănânci ca să scapi de celulită

Soluţii utile pentru a preveni celulita

Mai multe