Cum te ajută consumul de nuci să ţii doctorul la distanţă
Nucile conţin cea mai mare cantitate de acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi care încetinesc procesul de oxidare din corp.
Datorită acestor substanţe,celulele corpului se deteriorarea mai greu în timpul expunerii la soare sau din cauza trecerii timpului.
Specialiştii susţin că este esenţial ca fiecare persoană să consumi alimente care conţin acizi graşi Omega-3,în special nuci,pentru că organismul nu îi produce de la sine.Studii efectuate de-a lungul timpului arată că aceste substanţe reduc presiunea arterială,scad colesterolul „rău”,micşorează nivelul trigliceridelor,cât şi inflamaţiile din corp,care pot duce la apariţia diaebtului,artritei şi a bolilor cardiovasculare.Pe lângă acizi graşi Omega-3,nucile mai conţin fibre şi proteine de calitate,care joacă roluri esenţiale în organism. În timp ce fibrele măresc senzaţia de saţietate mai mult timp şi permit buna funcţionare a tractului digestiv,proteinele sunt esenţiale formării celulelor,ţesuturilor şi organelor.În compoziţia nucilor se găsesc şi minerale precum magneziu,fosfor,cupru şi mangan.