Cum te refaci după o masă picantă

23 iunie 2014   Psihologie

Chiar dacă stomacul tău rezistă atunci când mănânci ceva picant, află că există anumite alimente pe care le poţi consuma ulterior, ca pe un soi de pansament. Iată ce-ţi propunem.

Testul aciduluiSună ciudat,dar acidul din alimente precum roşii,ananas şi portocale uşurează,de fapt,senzaţia de arsură provocată de mâncărurile picante. O salată de roşii sau de ananas,un suc de portocale sunt lucruri uşor de mâncat şi indicate după picanterii.

Lămâia,de asemenea,funcţionează bine în liniştirea senzaţiei de iritaţie alcalină,pe care o dă capsaicina.

De câte ori ţi s-a întâmplat să găteşti o mâncare mult prea picantă? Atunci când foloseşti ardei iute la gătit,poate fi dificil să găseşti acel echilibru al gustului picant.

În astfel de cazuri este util să ai la-ndemână un fruct de avocado bine copt sau o banană,deoarece textura cremoasă şi aroma îţi vor potoli arsurile.

Carbohidraţii pot opri componentul activ din ardeiul iute (capsaicina),responsabil de iritarea ţesutului din cavitatea bucală şi acea senzaţie de arsură.

Când mănânci alimente bogate în amidon,cum ar fi cartofii,pâinea,orezul,poţi scăpa mai repede de focul din gură.

Citeşte şi:

Noua dietă cu cartofi

Capsaicina ajută la slăbit. Află cum!

Mai multe