Cum ţii sub control senzaţia de greaţă din timpul sarcinii

25 septembrie 2014   Psihologie

Pentru a diminua senzaţia de greaţă din timpul sarcinii, poţi ţine cont de câteva sfaturi de alimentaţie care, potrivit medicilor specialişti, au un impact pozitiv asupra sănătăţii mamei, dar şi fătului.

Greaţa şi stările vomă pot avea un efect negativ asupra alimentaţiei viitoarei mame în timpul sarcinii,afectând astfel şi fătul,dacă gravida nu reuşeşte să se hrănească corespunzător,potrivit Mediafax.

Specialiştii recomandă ca gravidele să mănânce puţin,dar des,pentru că un stomac gol amplifică senzaţia de greaţă. De asemenea,se recomandă consumul multor lichide.

Mâncărurile simple şi reci sunt mult mai bine tolerate,faţă de mâncarea gătită,cu multe arome,care poate amplifica senzaţia neplăcută.

Nu în ultimul rând,trebuie evitate mâncărurile grase şi picante,iar ghimbirul poate ajuta la păstrarea unei stări de bine.

În plus,se recomandă consumul de sucuri şi dulciuri cu ghimbir,însă este de preferat să se evite asistarea la prepararea mâncării,procesul de gătire implicând o mulţime de arome şi mirosuri care pot declanşa sau amplifica greaţa. Uneori poate fi de ajutor să nu se consume lichide şi mâncăruri solide în acelaşi timp.

Mai multe