Cura de detoxifiere, obligatoriu de două ori pe an
Câteodată este nevoie de mai mult decât o dietă pentru a echilibra hormonii, şi asta înseamnă detoxifiere. O cură de detoxifiere variază ca durată, dar de cele mai multe ori, sunt de ajuns 21 de zile, de două ori pe an.
Atunci când este nevoie de o detoxifiere,ne confruntăm cu mai multe simptome,cum sunt:-Menstruaţie dureroasă neregulată;-Transpiraţie noaptea;-Modificări ale dispoziţiei,iritabilitate,depresie sau anxietate;-Balonare,creştere în greutate;-Libidou scăzut;-Oboseală sau epuizare;-Chisturi ovariene,fibroame;-Acnee,eczeme sau psoriazis;-Dureri articulare;-Dureri musculare;-Pierderea părului.Este nevoie de o cură de detoxifiere pentru ca ficatul să funcţioneze corect. Atunci când consumi alimente procesate şi stilul de viaţă este unul sedentar sau suferi de stres,ficatul devine suprasolicitat. Detoxifierea ajută la menţinerea sănătăţii şi a unui echilibru hormonal.
Ce implică cura de detoxifiere: Alimente
Ceea ce urmează este o scurtă listă de alimente cunoscute pentru curăţarea ficatului şi hormonilor. Bucură-te de aceste produse în fiecare zi,timp de câteva săptămâni pentru a curăţa ficatul.
-Ceai verde
-Usturoi şi ceapă
-Varză,broccoli,conopidă
-Grepfrut
-Ceai de tei cu lămâie
-Avocado
-Sfeclă
-Morcov
-Ulei de măsline
Încearcă să bei câte un pahar cu apă şi suc de lămâie în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Seara bea un amestec din două linguri de şofran şi două linguriţe de piper negru într-un pahar cu apă. Ambele băuturi ajută la stabilirea obiceiurilor digestive.
Alimente care trebuie evitate în această perioadă:
-Lactatele
-Produsele care conţin gluten
-Zahărul de toate tipurile
-Uleiurile vegetale de floarea soarelui,rapiţă
Este important ca în această perioadă să practici exerciţii fizice pentru ca ficatul şi hormonii să lucreze. Astfel ajuţi la eliminarea toxinelor din organism,şi vei slăbi. Practicarea de exerciţii fizice şi yoga de 3-4 ori pe săptămână ajută mult organismul la detoxifiere. În plus,mai sunt câteva activităţi care ajută detoxifierea şi menţin hormonii la un nivel echilibrat.
Meditează
Rezervă câteva minute dimineaţa şi închide ochii pentru câteva minute. În aceste momente,foarte bune sunt nişte exerciţii de respirat,care te ajută să reduci hormonii de stres în fluxul sanguin. Când hormonii de stres sunt reduşi,corpul este capabil să producă mai multă energia asupra acestora.
Scrie
Atunci când simţi nevoia să vorbeşti cu cineva şi nu ai cu cine,scrie. Acest mic exerciţiu ajută la reducerea stresului,emoţiilor şi la echilibrarea hormonilor. Micşorând gândurile promovezi relaxarea şi sentimentul de echilibru. Păstrează un notebook pe noptieră pentru a scrie ceea ce este în mintea înainte de a te culca.