De ce boli te fereşte spanacul

4 decembrie 2014   Psihologie

Nu este un aliment de sezon, dar asta nu înseamnă că nu putem începe în orice anotimp o dietă cu spanac congelat sau la conservă. Acesta nu doar că are o serie de beneficii pentru organism, dar ne şi ajută să slăbim.

Spanacul este o sursă de energie şi un aliment săţios,aşa că poate fi un aliat de nădejde în curele de slăbire. În general,regimurile bogate în legume fortifică organismul prin vitaminele şi mineralele pe care le conţin şi îl ajută să se menţină sănătos,însă dieta cu spanac are şi reale proprietăţi terapeutice.

Reduce riscul de cancer

"Putem pierde destul de uşor în greutate dacă adoptăm o dietă bazată pe spanac, dar, în acelaşi timp, acest aliment are şi proprietatea de a diminua riscul de apariţie a cancerului şi de a normaliza valorile tensiunii arteriale. Indiferent dacă îl vom mânca proaspăt, congelat sau din conservă, beneficiile sunt aceleaşi",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Vezi ce alte beneficii are consumul de spanac aici.

Mai multe