De ce e bine să consumi fistic

28 mai 2014   Psihologie

Originar din Orientul Mijlociu, fisticul este un fruct apreciat datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Iată de ce este bine să-l incluzi în dietă:

Te ajută să slăbeşti

Dacă te-ai decis să scapi de kilogramele în plus,include fisticul în dieta ta. Consumă-l pe post de gustări între mese. Acest fruct este recomandat datorită puţinelor calorii pe care le are. 50 de fructe echivalează cu aproximativ 170 de calorii. Fisticul este,fără îndoială,un fruct hrănitor,dar trebuie să controlezi cantitatea pe care o consumi,pentru a slăbi.

Protejează inima

Specialiştii susţin că fisticul ajută la reducerea colesterolului rău din organism (LDL). Cei care includ în alimentaţiefisticul ţin departe bolile de inimă. În plus,acest fruct conţine antioxidanţi,fitochimicale,cum sunt carotenul,luteina,antioxidanţii polifenolici şi vitamina E. Aceşti compuşi ajută la eliminarea radicalilor liberi care distrug celulele. Acest proces este important în reducerea formării inflamaţiilor în vasele de sânge,inflamaţii care duc la apariţia bolilor de inimă.

Ocroteşte ochii

Zeaxantina şi luteina care se găsesc în fistic au proprietăţi antioxidante. Aceste două carotenoide nu sunt,de obicei,întâlnite în alte fructe cu coajă lemnoasă. Aceşti antioxidanţi protejează ţesuturile organismului de radicalii liberi. Acest lucru este valabil mai ales pentru organele delicate ale corpului,cum sunt ochii. Cu o cantitate suficientă de zeaxantina şi luteină,ochii pot fi protejaţi de degenerescenţa maculară,care de obicei duce la orbire şi de deficienţele de vedere.

Bogat în fibre

Fisticul conţine,de asemenea,cupru,vitamina B6 şi mangan. Aceste elemente sunt esenţiale în dezvoltarea ţesutului osos şi în metabolizarea grăsimilor şi a carbohidraţilor. Totodată,fructul este bogat în fibre,fiind ideal pentru digestie.

Citeşte şi:

5 condimente,5 beneficii pentru sănătate

Bucură-te de beneficiile salcâmului

Mai multe