De ce e bine să consumi fructe proaspete

5 septembrie 2013   Psihologie

Consumul de fructe proaspete, precum afine, struguri, mere, pere şi banane, poate reduce riscul de dezvoltare a diabetului de tipul II, în timp ce sucurile de fructe pot creşte riscul de instalare a acestei boli, potrivit unui studiu recent.

Dacă sunt incluse în alimentatie de cel puţin două ori pe săptămână,fructele reduc cu 23% riscul de diabet,comparativ cu un consum săptămânal,potrivit cercetării publicate în British Medical Journal. În schimb,pepenele galben şi căpşunile cresc cu 21% riscul de diabet.

De asemenea,mariiconsumatori de sucuri de fructe industriale (mai mult de un pahar pe zi) au şi ei un risc crescut de a dezvolta diabet,comparativ cu cei care consumă mai puţin de un pahar pe săptămână.

În general,sucurile din fructe au un indice glicemic crescut şi un conţinut redus de substanţe nutritive,fapt pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm fructele ca atare.

Noul studiu nu a stabilit nicio legătură între consumul de fructe proaspete cu indice glicemic ridicat (struguri,banane) şi creşterea riscului de diabet.

Info:Diabetul de tipul I atinge în general subiecţii tineri şi reprezintă cam 10% din totalul cazurilor,în timp ce diabetul de tip II apare mai ales la vârsta adultă şi este influenţat de obezitate şi sedentarism.

Mai multe