De ce e bine să consumi pepene roşu

5 iulie 2014   Psihologie

Pe lângă faptul că este un aliment alcătuit din apă şi zahăr, pepenele roşu conţine şi numeroase vitamine, minerale, antioxidanţi şi puţine calorii. Iată de ce este bine să-l incluzi în regimul alimentar!

Reduce tensiunea arterială

Potrivit unui studiu publicat de „American Journal of Hypertension“ cercetătorii au ajuns la concluzia că introducerea în dietă a pepenelui roşu reduce tensiunea arterială şi ţine departe bolile de inimă.

Citeşte şi:

 Dieta cu pepene face minuni

Pepene galben vs. pepene roşu:ce alegi?

Reglează digestia

Datorită conţinutului său de apă şi fibre,pepenele roşu ajută la prevenirea constipaţiei şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

Hidratează organismul

Deoarece este alcătuit din 92% apă şi din electroliţi importanţi,este bine să ai la îndemână pepene roşu în timpul lunilor fierbinţi de vară pentru a preveni deshidratarea.

Îmbunătăţeşte calitatea somnului

Colina este un nutrient foarte important şi versatil,care se găseşte în pepenele roşu. Acest nutrient îmbunătăţeşte calitatea somnului şi capacitatea de învăţarea şi memorare. Totodată,ajută la menţinerea structurii membranelor celulare,la transmiterea impulsurilor nervoase,la absorbţia grăsimilor şi reduce inflamaţiile.

Ţine departe cancerul

Datorită prezenţei vitaminei C,precum şi a altor antioxidanţi,pepenele roşu combate formarea radicalilor liberi cunoscuţi ca fiind cei care favorizează apariţia cancerului.

Reduce durerile musculare

Consumul de pepene roşu reduce durerile musculare şi îmbunătăţeşte timpul de recuperare,în urma efortului exercitat în timpul exerciţiilor fizice. Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlneşte în pepenele roşu.

Mai multe