De ce e bine să-l alăptezi cât mai mult timp

24 ianuarie 2014   Psihologie

Suprapunerea diversificării alimentaţiei bebeluşului cu alăptarea poate scădea considerabil riscul de alergii alimentare la copil.

Aceasta este concluzia cercetătorilor britanici,care încurajează mămicile să alăpteze cât pot de mult,chiar şi după vârstă de 5-6 luni,când se începe diversificarea,astfel încât bebeluşul lor să ţină piept şi să combată reacţiile alergice provocate de alimente.

Continuă să alăptezi copilul şi după introducerea alimentelor solide

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Southampton au făcut o descoperire interesantă în ceea ce priveşte reducerea riscului de alergii la bebeluşi. Se pare că una dintre măsurile care contribuie la scăderea acestui pericol este suprapunerea sau continuarea alăptării bebeluşului la începutul diversificării alimentaţiei.

Cu alte cuvinte,mămicile care alăptează bebeluşii ar trebui să continue procesul hrănirii la san şi după introducerea primelor alimentele solide în meniul acestora.

Laptele matern furnizează organismului copiilor substanţe speciale care au rolul de a „educa" sistemul imunitar al acestora să nu mai recunoască factorii alergogeni din alimente şi să le considere sigure pentru sănătate.

Citeşte continuarea articolului pe www.copilul.ro.

Mai multe