De ce e bine să mănânci pere

20 septembrie 2013   Psihologie

În acest sezon, te poţi bucura din plin de gustul dulceag al perelor, dar şi de beneficiile lor, extrem de importante pentru organism. Află la ce sunt bune aceste fructe şi cum te ajută!

Îmbunătăţesc digestia

O pară de dimensiune medie conţine 5,5 grame de fibre,o cantitate suficientă pentru a pune sistemul digestiv la treabă. Fibrele ajută organismul să absoarbă vitaminele şi mineralele din alimente şi te ajută să previi constipaţia,una dintre cauzele apariţiei hemoroizilor.

Au un aport ridicat de substanţe nutritive

Perele sunt un fruct care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care suferă de anemie sau care au un sistem imunitar slăbit. Au o cantitate însemnată de potasiu,un mineral care ajută la prevenirea bătăilor neregulate ale inimii,dar şi de vitamina C,care-ţi apără organismul de infecţii. Nu trebuie neglijate nici dozele importante de vitamina K,esenţială pentru coagularea sângelui,sau vitamina A neceară pentru o privire ageră.

Citeşte şi:

Ce trebuie şă ştii despre chisturile ovariene

5 secrete ale ciocolatei

Te apără de cancer

Aportul de fibre nu este benefic doar pentru digestie,ci pentru întreg organismul,deoarece previne apariţia celulelor canceroase. În plus,conform unui studiu realizat de Asociaţia Americană a Inimii,consumul unei pere pe zi scade riscul de producere a unui accident vascular cerebral cu până la 52%. Totodată,flavonoizii din conţinutul lor scad riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Mai multe