De ce e bine să mănânci seminţe de dovleac în fiecare zi

27 ianuarie 2016   Psihologie

Seminţele de dovleac sunt o sursă valoroasă de vitamine şi de minerale, motiv pentru care sunt indicate în dieta zilnică, mai ales că ţin la distanţă diverse afecţiuni grave.

O cană cu seminţe de dovleac are 285 de calorii. Acestea conţin calciu,fier,magneziu,şi o serie de alte substanţe nutritive benefice pentru sănătate.

Stimulează sistemul imunitar

Seminţele de dovleacsunt o sursă bogată în zinc,care este unul cele mai bune substanţe nutritive pentru stimularea sistemului imunitar. Zincul este vital pentru menţinerea sănătăţii imunitare,iar lispa lui predispune organismul la infecţii.

Conţin antioxidanţi puternici

Dincolo de conţinutul bogat în zinc,în seminţele de dovleacse găseşte vitamina E,antioxidant important pentru sănătate. Aceasta protejează organismul de radicalii liberi.

Combat inflamaţiile

Substanţele care se găsesc în seminţele de dovleac au capacitatea de a reduce substanţele chimice inflamatorii din organism. Inflamaţiile sunt considerate principala cauză a multor boli moderne cu care ne confruntăm,cum sunt bolile cardiovasculare,diabetul,ateroscleroza.

Potrivit unui studiu publicat în „World Scientific“,persoanele care au consumat 30 g de seminţe măcinate,printre care seminţe de dovleac,de in,de susan au observant o îmbunătăţire a nivelului de trigliceride. Cu alte cuvinte,acest amestec a redus inflamaţia şi menţine sănătatea cardiovasculară prin scăderea nivelului trigliceridelor.

Leac împotriva diabetului

Reglementarea nivelului de zahăr din sânge este o componentă esenţială în gestionarea bolii şi este vital pentru prevenirea diabetului. Seminţele de dovleac conţin substanţe care menţin nivelul de zahăr din sânge,potrivit unui studiu publicat în „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“.

Ţin cancerul la distanţă

Datorită fitoestrogenilor care se găsesc în componenţa lor,seminţele de dovleac pot fi benefice în prevenirea sau în tratamentul cancerului de sân. Adăugarea de seminţe de dovleac în salate sau consumate ca gustări poate fi o modalitate de a include aceste seminţe în dieta de zi cu zi. Poţi,de asemenea,să le consumi cu ulei de peşte,despre care oamenii de ştiinţă afirmă că reduce riscul de cancer mamar.

Mai multe