De ce este berea sănătoasă

2 septembrie 2014   Psihologie

Savurată cu plăcere de toate popoarele lumii încă din cele mai vechi timpuri, berea a stârnit interesul cercetătorilor pentru a afla care sunt beneficiile acestei băuturi asupra sănătăţii. Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţieprezintă cele mai importante caracteristici ale berii.

Sursă de antioxidanţi

Hameiul din compoziţia berii face ca această băutură să fie plină de antioxidanţi,chiar mai puternici decât cei din ceaiul verde sau soia. Antioxidanţii luptă împotriva stresului oxidativ exagerat la care este supus omul modern datorită solicitărilor profesionale intense,a expunerii la poluare şi la diferite substanţe chimice nocive,prezente inclusiv în alimente.

Un posibil remediu împotriva îmbătrânirii

Berea,consumată în cantităţi moderate,poate avea proprietăţi anti-inflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire.  Hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenţa producţia de neopterină,un marker al proceselor inflamatorii,ca şi nivelul de triptofan,aminoacid esenţial al carui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor.

Nu este o ameninţare pentru siluetă

 În ciuda zvonurilor conform cărora îngraşă,berea are doar 43 kcal/100ml în varianta cu alcool şi 17 kcal/ 100 ml,în varianta fără alcool. Prin urmare,berea conţine mai puţine calorii chiar decât băuturi precum laptele,sucul de portocale sau de mere.

Membrii Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţieatrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Citeşte şi:

Berea ţine diabetul la distanţă

Berea,remediul tău pentru un păr sănătos

Mai multe