De ce este important să mâncăm o pară pe zi!

19 ianuarie 2016   Psihologie

Perele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai sănătoase şi cele mai benefice fructe. Au proprietăţi răcoritoare, apă, fibre, vitamine şi minerale, care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Fie că este verde sau galbenă,aceasta este sănătoasă şi este bogată în substanţe nutritive,apă,minerale,fibre sau vitamine. Sunt bune pentru oricine,şi sunt ingredientul perfect pentru produse de patiserie şi sucul de la micul dejun.

Iată care sunt beneficiile perei:

Perele conţin vitaminele A,B,C,şi E,acid folic,fibre,potasiu,săruri minerale,zaharuri,iod,fier şi calciu. Ele sunt supliment de vitamină perfecte pentru a începe ziua,care este motivul pentru care,de multe ori este recomandat ca un fruct să fie mâncat la micul dejun.    Ele sunt antibacteriene. Datorită taninilor şi acidului cafeic,protejează organismul de diferite infecţii şi boli. Luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea sunt substanţe care atacă celulele,cauzând îmbătrânirea. Perele sunt bogate în antioxidanţi,ceea ce le face perfecte pentru a avea noi,o piele tânără. În plus,sunt o sursă de vitamina C,aproape în 13 % din aceasta,precum şi vitamina K. Este o sursă perfectă de sănătate.Au grijă de inimă,reglează circulaţia sângelui şi previne accidentul vascular cerebral. În pere se găseşte şi o cantitate mare de fibre,care ajută la eliminarea sărurilor biliare şi reduce colesterolul rău. Mai multe studii arată că,consumul de pereîn fiecare zi,reduce până la 15 % şansele de a suferi de accident vascular cerebral.Previne cancerul.Conţinutul lor ridicat de antioxidanţi,împreună cu vitamina C,fibre şi acid folic,le face perfecte pentru construcţii de celule. Acest lucru le face un protector excelent pentru mai multe tipuri diferite de cancer. De fapt,multe studii vorbesc despre cum perele ajută la eliminarea substaţelor chimice cancerigene care se acumulează în colon. Perele sunt,de asemenea,mediatori excelenţi pentru femeile aflate la menopauză,protejându-le de dezvoltarea de cancer de sân.Ameliorează constipaţia. Datorită conţinutului lor ridicat de fibre şi proprietăţile lor detoxifiante,perele sunt o modalitate excelentă de a promova intestine sănătoase,şi pentru a proteja flora.Reglează digestia grea.Dacă suferi frecvent de balonare şi senzaţie de greu,nu ezita să bei suc de pere sau să mănânci o pară întreagă. Acesta conţine pectină,care este benefică pentru prevenirea efectelor pentru digestie.

Reţetă pentru suc de pere Suc de pere

Perele pot fi găsite pe tot parcursul anului,dar totul depinde de tipul de pere. Dar,conform specialiştilor,sunt,în general,cele mai bune cele din iunie până în luna februarie. Consumă-le proaspete,ca un jeleu,coapte sau ca suc la mic dejun.

Ai nevoie de:

-două pere

    

-o jumătate de pahar de apă

   

-o linguriţă de miere

-suc de lămâie

Mod de preparare

În primul rând,spală şi curăţă cele două pere,apoi taie-le pe jumătate şi amestecă-le în blender. Odată ce sucul este gata,amestecă-l cu apă,ca să nu fie prea gros,şi adaugă câteva picături de suc de lămâie şi linguriţa de miere pentru a-l îndulci.

Mai multe